کار عطاری، یکی از مشاغل محبوب در ایران شناخته میشود.
متقاضیان کسب و کار عطاری، خیلی بزرگ و زیاد بوده و شامل مشتریانی اند که جهت خرید محصولات غذایی مراجعه کرده و یا افرادی که جهت رفع مشکل و بهبود بیماری خود قصد خرید داروهای گیاهی و مواد طبیعی با خواص پزشکی را دارند.
بدین صورت فعایت در حوزه عطاری، تامین، عرضه و فروش محصولات ادویه و رفع نیازهای پخت و پز مردم، موفقیت هل حدود چهار هزار سال است که در پخت و پز و طبابت کشورهای آسیای شرقی مورد بهره قرار میگیرد و دارای فواید و خواص درمانی و پزشکی کثیر است.
جالب است بدانید بعد از زعفران که گرانترین و ارزشمندترین ادویه جهان هست، معمولا نام ادویه و میوه هل را میتوان مشاهده کرد.

منبع و پیدایش گونه هل را کشورهای کاستاریکا، اندونزی، هند و آسیای جنوب شرقی معرفی کرده اند و حال در تمام دنیا یافت می شود و عرضه شده است. این گیاه دارویی یکی از قدیمیترین محصولات عطاری در دنیا است و همانطور که ذکر شد بیش از 4000 سال کشت میشود.
هل از خانواده اطعری ها و بهعنوان سردمدار ادویهجات شناه می شود. هل سبز بعد از زعفران (طلای قرمز) یکی از ادویههای استراتژی، خوش عطر و جزو گیاهان دارویی و مصرفی می باشد که در انواع خوراکی ها و آشامیدنی ها، بهعنوان طعمدهنده و معطرکننده استفاده میشود. حدود 3% از حجم تجارت جهانی ادویه را ادویه و میوه هل شکل میدهد.
هل بهصورت گونه های سیاه و سبز در طبیعت یافت می شود. اما هل سبز از جایگاه ویژه و اهمیت خاصی برخوردار است. در طب سنتی هند و چین استفاده از هل سبز در درمان و بهبود بسیاری از بیماریها و امراض از قدیم الایام مورداستفاده و توجه قرارگرفته است و کاربری بسیاری دارد.
هل ضمن اینکه یک گیاه دارویی بوده و در طب سنتی چین و آسیای میانه و هند قدمت زیادی جهت درمان مریضی و کسالت داشته و دارد، برای استفاده پخت و پز و تغذیه هم بسیار موردتوجه و معروف است. استفاده از این ادویه در غذاهای هندی، عربی و بهصورتکلی در آشپزی خاورمیانه و شرق آسیا زیاد دیده میشود و بسیار محبوب است.
در گذشتههای دور مردم بر این باور بودند که هل قدرتی ماوراء طبیعی دارد و میتواند ارواح شیطانی و خبیث را دور کند. همچنین طب سنتی چین، مصرف چای هل را راز طول عمر میداند و چینی ها از دیرباز مصرف چای هل را به صورت مکرر روزانه مصرف می کنند.
ما انواع هل داریم از جمله هل سیاه و سبز و سفید که هل سبز یکی از بهترین انواع هل های موجود در بازار است.
عطر و بوی هل سبز از انواع دیگر آن (هل سیاه، هل سفید) بیشتر است.
بدون دیدگاه