هل سبز چیست؟ در جنوب شرق آسیا، گیاه سبز هل پرورش پیدا می کند و مورد توجه آن منطقه قرار گرفته است. هل گیاهی است که به صورت پرورشی و وحشی رشد می کند که معمولا در مناطق کوهستانی و جایی که سایه باشد رشد می کند.
هل سیاه و سبز از خانواده زنچبیل است که بیشتر افراد از هل سبز استفاده می کنند.
خاصیت هل چیست؟ هل سیاه و سبز 18 خاصیت دارد. در کل هل سبز دارای خاصیت های زیادی می باشد، مخصوصا در طب سنتی.
هل سبز از عطر و طعم بالایی برخوردار است. خیلی معطر، خوش طعم و با رایحه ای بسیار قوی می باشد که همین خاصیت باعث شده که اکثر خانه دار ها و رستوران دار ها از آن برای طعم و بو دادن به بیشتر غذاها و شیرینی ها از آن استفاده کنند. مخصوصا در چای.
چای را معطر و خوش طعم و بو می کنند که انسان از نوشیدن چای لذت می برد. در گذشته های دور، پزشکان یونانی و چینی برای درمان بسیاری از بیماری ها، حتی اختلالات گوارشی از این دانه پر ارزش و گران قیمت استفاده های شایانی می کردند و بسیار پر کاربرد بوده است
در بیماری های گوارشی از عصاره آن استفاده می کردند که برای گرفتگی و نفخ معده کاربرد دارد.
دانه هل یکی از ادویه های کشور های نپال، هند و بوتان است که یک گیاه بومی این کشور ها شناخته می شود. این دانه ارزشمند به غیر از کشور هایی که اعلام شده در کشور هایی مثل ژاپن، ویتنام، کره و مالزی هم یافت می شود. این دانه معطر به عنوان یکی از سردسته های این ادویه جات بعد از وانیل و زعفران به حساب می آیند و یکی از گران ترین ادویه ها شناخته می شود.
از دیگر فایده های دانه هل، می توان به کنترل کردن سرطان و حفاظت کردن دستگاه گوارش و مداوای بسیاری از بیماری ها اشاره کرد.
در مطلب زیر نکات بسیار جالبی درباره اهمیت استفاده از هل برای سلامت جسم و روان انسان ارائه می کنیم که می توانید بخوانید و از ویژگی های ان آگاه شوید. با ما همراه باشید.
خصوصیات سلامت هل شامل:
1- ضد سرطان بودن: هل باعث پیشگیری و یا جلوگیری از پیشروی تومور ها و غده های سرطانی می شود و برای کمک به درمان آن مفید است. یکی از دلایل بسیار بالای مرگ و میر انسان ها، سرطان روده بزرگ است که در جهان شناخته شده است و به دلیل هزینه های بالای درمان سرطان ها، یک گروه از دانشمندان و پژوهشگران برای پیدا کردن یک پادزهر مناسب که به بهبود این بیماری کمک شایانی می کند، یک موسسه که در کشور هند (کلکته) تشکیل شده است به این نتیجه مطلوب دست پیدا کردند که با یک رژیم مناسب از دانه هل درست شده باشد می تواند یک پادزهر مناسب برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ بکار برود.
https://helvian.ir/%d8%b4%da%a9%d9%84-%d9%88-%d9%88%db%8c%da%98%da%af%db%8c-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b8%d8%a7%d9%87%d8%b1%db%8c-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%87-%d9%87%d9%84/
2- سلامت قلب و عروق با دانه هل: مطالعات اخیر نشان داده است که برای سلامتی قلب و عروق و کنترل ریتم ضربان قلب، مصرف هل تاثیر بالایی دارد و فشار خون بالا را نیز تحت کنترل خود قرار می دهد و به پایین آوردن ریتم ضربان قلب کمک شایانی می کند.
3- ضد افسردگی: یکی دیگر از ویژگی درمانی دانه هل، ضدافسردگی آن است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که دانه هل یک دانه ضد افسردگی است. از این دانه پر ارزش روغن و عصاره آن که یکی از مهمترین روغن های اصلی در رایحه درمانی بوده است. این مواد نه تنها برای افسردگی خیلی مناسب است بلکه درمان بسیاری از مشکلات اختلالات معده و بیماری هایی نظیر مشکلات ریوی هم استفاده می شود.
در کل از هل هم در بیشتر نوشیدنی ها و بیشتر غذاها و شیرینی ها استفاده می شود و بسیار پر کاربرد است و هم در بیشتر بیماری ها از این دانه و عصاره استفاده می شود. هر چه از این دانه هل بگوییم کم گفته ایم. می توان به این مسئله اشاره کرد که هر 100 گرم هل 11 گرم پروتئین، 300 کیلو کالری انرژی، 28 گرم فیبر غذایی، 68 گرم ریزمغز های متفاوتی دارد.
هل پر است از ویتامین های مختلف مانند: آهن، منگز، ویتامین آ، ث، پتاسیوم و سدیم، مس، روی، کلسیم، فسفر، نیاسین، ریبوفلاوین و پیرودوکسین که مورد نیاز بدن ما انسان هاست. پس باید قدر این دانه پر ارزش را دانست و به نحوه احسنت از آن استفاده کرد.
هل فواید زیادی دارد. به شرح زیر است.
بیماری های عفونت ها دستگاه ادراری:
مبارزه با بیماری عفونت دستگاه ادراری با دانه هل مثل نفریت و سوزاک و التهابات مثانه بسیار حائز اهمیت است. و یکی از دانه هایی است که برای میل جنسی و درمان ضعف جنسی مورد توجه قرار گرفته است.
کنترل کلسترل: ریزمغز هایی که در غلاف دانه هل موجود می باشد با افزایش سطح چربی بد در بدن ما مبارزه می کند.
حفاظت در مقابل مشکلات گوارشی:
دانه هل، همیشه در گذشته مورد توجه بیشتر پزشکان در طب سنتی قرار داشت. به خصوص در هند و چین از عصاره ای که از دانه هل گرفته می شود، در درمان مشکلات گوارشی استفاده می کند، که به بهبود آن کمک شایانی کرده است، این اختلالات شامل نفخ معده، اسیدیته و … می شود.
خاصیت ضد میکروبی هل: از هزاران سال قبل مردم به این نتیجه رسیده بودند که هل یک دانه ای دارای خصوصیات ضد عفونتی می باشد و روغنی که از دانه هل گرفته می شود، خاصیت ضد میکروبی را دارا است و می تواند از رشد بی رویه و گسترش بعضی از میکروب های بد بدن که باعث مسمومیت غذایی می شوند را بگیرد.
مشکلات دهان و دندان: ساله ای زیادی است که پزشکان چینی برای مشکلات دهان و دندان از دانه هل استفاده زیادی کرده است. البته در حال حاضر اکثر پزشکان و مردم از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند که نتایج خوبی نداشته و خیلی هم مضر بوده است و باعث عوارض جانبی هم شده است. اما اگر از این دانه هل و این ادویه پر خاصیت استفاده شود مشکلات عفونی را کنترل می کند و با باکتری ها پروبیوتیک کاری ندارد. یک سری مطالعات در این زمینه صورت گرفته در دانشگاه کالیفورنیا، خاصیت ضد باکتری هل را تائید کرده است.
https://mamaghanico.com/product/%d9%87%d9%84-%d8%a7%da%a9%d8%a8%d8%b1-%d8%a8%d9%86%d9%81%d8%b4/
بدون دیدگاه